Francuski gulasz warzywny
przepis

Francuski gulasz warzywny

  • role:
  • Idealne połączenie
  • Kulinarna podróż
SKŁADNIKI (10 porcji, 35 min):
Brukselka MINUTE® 1 kg
Duet Marchwi z Pasternakiem 500 g
Biała Fasola PAKOWANA PRÓŻNIOWO 2 kg
Cebula 200 g
Czosnek 2 ząbki
Bulion warzywny 3,5 l
Goździki 5 sztuk
Masło 150 g
Sposób przygotowania:

Brukselkę przekroić na pół i przełożyć do dużego rondla, odstawić.

Duet marchewki i pasternaku podsmażyć na maśle.

Do rondla z wlać bulion warzywny, całą cebulę z powbijanymi goździkami i czosnek, gotować na wolnym ogniu ok 20 minut.

Następnie dodać białą fasolę i połówki brukselki, ponownie gotować ok. 15 minut.

Sposób podania:

Gdy warzywa będą już ugotowane, wyjąć cebulę, czosnek i podawać na ciepło.