
przepis
Gaspacho, karczochy i langustyna
2017-11-03 11:24:25
- role:
- Kulinarna podróż
- Perfekcyjne wykończenie
SKŁADNIKI
(10
porcji):
Karczochy Krojone MINUTE® | 500 g |
Pomidory Marmande | 5 szt. |
Ogórek | 1 szt. |
Czosnek | 1 ząbek |
Sok z jednej pomarańczy | |
Migdały | 40 g |
Langustyny bez pancerza | 20 szt. |
Siekana bazylia, mięta | |
Chleb tostowy | 100 g |
Winegret | 30 ml |
Oliwa z oliwek | 5 ml |
Tabasco | |
Sól |
Sposób przygotowania:
Zmiksować pomidory, ogórka, czosnek, sok z pomarańczy, migdały, świeże zioła i chleb tostowy. Doprawić do smaku oliwą, winegret, solą i tabasco. Gotowe gaspacho przelać do miseczek i wstawić do lodówki.
Na patelni na oliwie z oliwek zrumienić karczochy. Langustyny podsmażyć z każdej strony po 2-3 minuty.
Przelać schłodzone gaspacho podawać na talerzu z ciepłymi karczochami i langustynami.