Gratin z batatów

Składniki

Bataty krojone

1,5 kg

Serek homogenizowany

300 g

Ser ementaler

200 g

Śmietanka

500 ml

Sól

do smaku

Liczba porcji

Czas przygotowania

Składniki

Bataty krojone

1,5 kg

Serek homogenizowany

300 g

Ser ementaler

200 g

Śmietanka

500 ml

Sól

do smaku

Sposób przygotowania:

Bataty krojone wymieszać z serkiem homogenizowanym oraz śmietaną, a następnie włożyć do GN. Doprawić solą.

Posypać serem ementaler. Zapiekać w temp. 180°C przez 25 minut.

Sposób podania:

Podawać na ciepło.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację