Sałatka jesienna z fasolką szparagową
przepis

Sałatka jesienna z fasolką szparagową

SKŁADNIKI (4 porcje, 35 min):
Pieczarki Krojone w Zalewie 250 g
Fasolka Szparagowa Zielona Cięta MINUTE® 500 g
Ziemniaki 700 g
Pomidory pokrojone w ćwiartki 3 szt.
Tuńczyk 185 g
Sałata 80 g
Majonez 3 łyżki
Oliwa z oliwek 1 łyżka
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Ziemniaki z fasolką szparagową ugotować. Pieczarki podsmażyć na oliwie z oliwek, aż się zrumienią. Majonez wymieszać dokładnie z łyżką wody oraz solą i pieprzem. Wystudzone ziemniaki pokroić w kostkę. Sałatę wymieszać z ziemniakami, fasolką, pieczarkami, pomidorami i tuńczykiem. Polać sosem majonezowym.