
przepis
Jogurtowy krem z selera z łososiem wędzonym
2016-12-09 09:54:28
- role:
- Składnik dania
- Wyjątkowe okazje
SKŁADNIKI
(4
porcje):
Puree z Selera 100% Warzyw | 1 kg |
Masło | 1 łyżka |
Bulion jarzynowy (może być pół na pół z mlekiem) | 1,5 l |
Jogurt naturalny | 400 g |
Łosoś wędzony plastry | 200 g |
Szczypiorek | 1 pęczek |
Sposób przygotowania:
Do garnka włożyć puree selerowe i zalać bulionem, doprowadzić do wrzenia i doprawić do smaku. Dodać masło i odstawić. Gęstość kremu wyregulować ilością dolewanego bulionu. Do kremu dodać jogurt naturalny łącząc wszystko rózgą . Do talerza wlać zupę i udekorować plastrami łososia wędzonego oraz pokrojonym szczypiorkiem.