Krem pieczarkowy z migdałami
przepis

Krem pieczarkowy z migdałami

  • role:
  • Idealne połączenie
  • Wyjątkowe okazje
SKŁADNIKI (4 porcje):
Pieczarki Krojone w Zalewie 500 g
Bulion grzybowy 2 kostki
Masło 2 łyżki
Cebula drobno posiekana 1 szt.
Oliwa z oliwek 2 łyżki
Bulion warzywny 250 ml
Chleb 4 kromki
Płatki migdałowe 2 łyżki
Śmietana 4 łyżki
Drobno posiekany szczypiorek
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:

Masło rozpuścić. Zeszklić cebulę na maśle. Dodać pieczarki i dusić przez 10 minut. W międzyczasie podgrzać bulion i dodać go do pieczarek. Kromki chleba pokroić w prostokąty i podsmażyć na oliwie z oliwek na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru oliwy przy pomocy papieru. Na tej samej patelni zgrillować płatki migdałów. Zupę wlać do miseczek, dodać łyżkę śmietany, posypać świeżo mielonym pieprzem, szczypiorkiem i migdałami.