Krem z batatów z mlekiem kokosowym i curry

Składniki

Jarmuż tysiąc liści

wg uznania

Bataty

350 g

Pietruszka

350 g

Bulion warzywny

1000 ml

Imbir

2 cm

Papryka chili

2 sztuki

Szalotka

5 sztuk

Mleko kokosowe

300 ml

Curry w proszku

1 łyżka

Oliwa z oliwek

do smaku

Cukier brązowy

do smaku

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

45 minut

Składniki

Jarmuż tysiąc liści

wg uznania

Bataty

350 g

Pietruszka

350 g

Bulion warzywny

1000 ml

Imbir

2 cm

Papryka chili

2 sztuki

Szalotka

5 sztuk

Mleko kokosowe

300 ml

Curry w proszku

1 łyżka

Oliwa z oliwek

do smaku

Cukier brązowy

do smaku

Sposób przygotowania:

Posiekaną szalotkę usmażyć na złoto na oliwie i dodać cukier. Gdy zacznie karmelizować, zalać bulionem.

Dodać bataty, chili i imbir. Całość gotować 10 min. Zupę zmiksować razem z mlekiem kokosowym i curry.

Sposób podania:

Podawać na ciepło, udekorować chipsami z jarmużu i pieczonymi kawałkami batatów.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Jarmuż tysiąc liści

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację