Krem z buraków
przepis

Krem z buraków

SKŁADNIKI (4 porcje, 35 min):
Buraczki Tarte PAKOWANE PRÓŻNIOWO 400 g
Biała Fasola PAKOWANA PRÓŻNIOWO 100 g
Rosół z kury 1 l
Marchewka Tarta PAKOWANA PRÓŻNIOWO 60 g
Cebula 1 szt.
Seler Tarty PAKOWANY PRÓŻNIOWO 300 g
Liść laurowy do smaku
Majeranek do smaku
Sok z cytryny z 1 szt.
Olej 40 ml
Kwaśna śmietana 4 łyżki
Cukier do smaku
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Na oleju podsmażyć marchew, seler, cebulę. Wlać rosół z kury, dodać liść laurowy, majeranek i gotować. Gdy warzywa będą miękkie, dodać buraczki i chwilę gotować. Zmiksować i doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Podawać z białą fasolą i kwaśną śmietaną.