Zapraszamy na nową stronę

greenology.pl

Krem z cukinii
przepis

Krem z cukinii

SKŁADNIKI (4 porcje, 45 min):
Cukinia Grillowana 800 g
Szalotka 20 g
Rosół drobiowy
Ziemniaki 120 g
Czosnek 1-2 ząbki
Świeża kolendra 1 szt.
Tabasco do smaku
Pieczywo tostowe 4 szt.
Ser pleśniowy typu Saint-Agur 50 g
Śmietana 80 ml
Olej do smażenia
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Na oleju podsmażyć posiekaną szalotkę, ziemniaki, czosnek oraz cukinię. Wlać rosół drobiowy i gotować do uzyskania odpowiedniej miękkości. Zmiksować, dodać posiekaną kolendrę, tabasco oraz śmietanę. Skorygować smak. Zupę podawać z tostami z serem pleśniowym.