Krem z dyni z mlekiem kokosowym, imbirem, pomarańczą i cieciorką

Składniki

Cieciorka pakowana próżniowo

200 g

Puree z dyni 100% warzyw

900 g

Wywar warzywny

250 ml

Mleko kokosowe

100 ml

Imbir świeży

do smaku

Anyż

do smaku

Kolendra świeża

do dekoracji

Gałka muszkatołowa

do smaku

Pomarańcza

1 szt.

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

60 minut

Składniki

Cieciorka pakowana próżniowo

200 g

Puree z dyni 100% warzyw

900 g

Wywar warzywny

250 ml

Mleko kokosowe

100 ml

Imbir świeży

do smaku

Anyż

do smaku

Kolendra świeża

do dekoracji

Gałka muszkatołowa

do smaku

Pomarańcza

1 szt.

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Ściąć skórkę z pomarańczy, a z pozostałej części wycisnąć sok. Sok zagotować ze skórką z pomarańczy i posiekanym imbirem oraz anyżem. Puree dyniowe rozrobić z bulionem, podgrzewać przez 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu, dodać mleko kokosowe i doprawić.

Sposób podania:

Ciecierzycę posolić. Podawać z kremem.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Puree z dyni 100% warzyw

Cieciorka pakowana próżniowo

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację