Krem z dyni z mlekiem kokosowym, imbirem, pomarańczą i cieciorką
przepis

Krem z dyni z mlekiem kokosowym, imbirem, pomarańczą i cieciorką

SKŁADNIKI (4 porcje, 60 min):
Cieciorka PAKOWANA PRÓŻNIOWO
Puree z Dyni 100% Warzyw
Wywar warzywny
Mleko kokosowe
Imbir
Anyż
Kolendra
Gałka muszkatołowa
Pomarańcza
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Ściąć skórkę z pomarańczy, a z pozostałej części wycisnąć sok. Sok zagotować ze skórką z pomarańczy i posiekanym imbirem oraz anyżem. Puree dyniowe rozrobić z bulionem, podgrzewać przez 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu, dodać mleko kokosowe i doprawić. Ciecierzycę posolić. Podawać z kremem.