Krem z kukurydzy z czerwoną soczewicą i kozim serem
przepis

Krem z kukurydzy z czerwoną soczewicą i kozim serem

  • role:
  • Składnik dania
  • Smak i zdrowie
SKŁADNIKI (1 porcja, 20 min):
Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki 30 g
Kukurydza Złocista 100 g
Kozi ser 10 g
Bulion warzywny 200 ml
Olej porowy 10 ml
Olej pomidorowy 10 ml
Sól
Pieprz
Koperek, świeże zioła
Sposób przygotowania:

Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1. Przelać zimną wodą. Odstawić.

Kukurydzę wraz z bulionem gotować przez 5 minut i dokładnie zmiksować. Pepitki doprawić olejem pomidorowym i przyprawami.

Sposób podania:

Pepitki ułożyć na talerzu, a następnie wlać przygotowany krem. Udekorować kozim serem, olejem porowym, koperkiem i świeżymi ziołami.