Krem z papryki podsmażanej i papryki wędzonej na śmietanie
przepis

Krem z papryki podsmażanej i papryki wędzonej na śmietanie

  • role:
  • Składnik dania
  • Kulinarna podróż
SKŁADNIKI (8 porcji, 20 min):
Bulion warzywny 1000 ml
PAPRYKA W PASKACH PODSMAŻANA 500 g
Marchewka Tarta PAKOWANA PRÓŻNIOWO 120 g
Korzeń pietruszki 2 sztuki
Pomidory 4 sztuki
Cebula 1 sztuka
Śmietana kremówka / regionalna do smaku
Oliwa z oliwek do podsmażenia
Sól, pieprz, papryka wędzona do smaku
Sposób przygotowania:

Na oliwie podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka, marchewkę i pietruszkę pokrojone w kostkę oraz wędzoną paprykę.
Dodać pomidory i paprykę podsmażaną, podlać bulionem i zagotować.
Zmiksować na krem, dodać śmietanę, doprawić do smaku.