Krem z salsefii z seriolą i warzywami w tempurze
przepis

Krem z salsefii z seriolą i warzywami w tempurze

  • role:
  • Idealne połączenie
  • Kulinarna podróż
SKŁADNIKI (4 porcje):
DO PRZYGOTOWANIA KREMU:
Salsefia Krojona MINUTE® 300 g
Bulion warzywny 300 ml
Szalotka 1 szt.
Liść laurowy 1 szt.
Śmietana 50 ml
Oliwa z oliwek, sól, pieprz, tymianek
DO PREZENTACJI:
Filety z serioli 200 g
Warzywa w tempurze 300 g
Oliwa z oliwek, sól, pieprz, tymianek
Sposób przygotowania:

W garnku na oliwie podsmażyć na złoto szalotkę z liściem laurowym. Dodać rozmrożoną salsefię i wlać bulion warzywny. Dodać śmietanę i dalej gotować. Przyprawić solą, pieprzem i dokładnie zmiksować na gładko. Warzywa w tempurze usmażyć zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Rybę pokroić na małe kawałki i usmażyć na oliwie w oliwek z dodatkiem tymianku, soli i pieprzu.

SUGESTIA PODANIA:

Krem z salsefii podawać w miseczkach. Na wierzchu ułożyć kawałki ryby. Podawać z warzywami w tempurze.