Mix kasz z cukinią grillowaną podawaną ze stekiem
przepis

Mix kasz z cukinią grillowaną podawaną ze stekiem

SKŁADNIKI (1 porcja, 40 min):
Mix kasz z cukinią grillowaną i oliwą z oliwek 100 g
Brunoise Duet Cukinii 20 g
Buraczki w Kostkach PAKOWANE PRÓŻNIOWO 20 g
Stek antrykot 1 szt.
Czosnek 6 ząbków
Pepperoni czerwone 1 szt.
Ser gorgonzola 20 g
Sól morska do smaku
Rozmaryn świeży do smaku
Pieprz świeżo mielony szczypta
Oliwa rozmarynowa 10 ml
Orzechy włoskie łuskane 10 g
Sposób przygotowania:

Mix kasz pozostaw do rozmrożenia. Na oliwie podsmaż 2 ząbki pokrojonego czosnku, posiekany rozmaryn i orzechy. Zdejmij z patelni i połącz z kaszą. Dodaj odsączone buraczki, dopraw solą i pieprzem.

Brunoise Duet Cukinii podsmaż na oliwie na patelni przez 6 minut do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu. Odstaw.

Steka przypraw solą i pieprzem, oliwą i rozmarynem. Usmaż na patelni grillowej wraz z całymi ząbkami czosnku i pepperoni.



SPOSÓB PODANIA:

Przygotowaną kaszę włóż do słoiczka i podawaj na zimno jako sałatkę. Kawałek gorgonzoli obtocz z wcześniej przygotowanym Brunoise i połóż na gorącym steku.



ILOŚĆ PORCJI Z 1 OPAKOWANIA PRODUKTU:

ok 10 porcji