
przepis
Mix n’Go kasza z cieciorką i falafelem
2021-03-23 11:02:12
SKŁADNIKI
(1
porcja,
10 min):
Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek | 200 g |
Buraczki w Kostkach PAKOWANE PRÓŻNIOWO | 30 g |
FALAFEL Z CIECIORKI I KUKURYDZY | 3 szt. |
Oliwa extra | 50 ml |
Awokado | ½ szt. |
Pomidorki cherry | 20 g |
Szpinak baby | 20 g |
Pestki dyni | 10 g |
Guacamole | |
Awokado | ½ szt. |
Oliwa extra | 1 łyżka |
Sok z limonki | 2 łyżki |
Czosnek | 1 ząbek |
Czerwona cebula | 15 g |
Pomidorki cherry | 20 g |
Kolendra | 20 g |
Sól, pieprz | do smaku |
Sposób przygotowania:
Kaszę pozostawić do rozmrożenia. Falafel usmażyć na patelni na oliwie, a następnie odsączyć na papierze.
Przygotować guacamole łącząc wszystkie składniki i miksując je na gładką masę.
Mix kasz i guacamole wymieszać ze sobą.
SPOSÓB PODANIA:
Składniki układać w wysokim pojemniku poziomo, na wierzchu położyć falafele i i posypać prażonymi pestkami dyni.
ILOŚĆ PORCJI Z 1 OPAKOWANIA PRODUKTU:
ok 5 porcji
RADA:
Pamiętaj, aby do dań w ofercie na wynos używać opakowań w 100% biodegradowalnych. Dowiedz się więcej >>