Mix n’Go kasza z cieciorką i falafelem
przepis

Mix n’Go kasza z cieciorką i falafelem

SKŁADNIKI (1 porcja, 10 min):
Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek 200 g
Buraczki w Kostkach PAKOWANE PRÓŻNIOWO 30 g
FALAFEL Z CIECIORKI I KUKURYDZY 3 szt.
Oliwa extra 50 ml
Awokado ½ szt.
Pomidorki cherry 20 g
Szpinak baby 20 g
Pestki dyni 10 g
Guacamole
Awokado ½ szt.
Oliwa extra 1 łyżka
Sok z limonki 2 łyżki
Czosnek 1 ząbek
Czerwona cebula 15 g
Pomidorki cherry 20 g
Kolendra 20 g
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Kaszę pozostawić do rozmrożenia. Falafel usmażyć na patelni na oliwie, a następnie odsączyć na papierze.

Przygotować guacamole łącząc wszystkie składniki i miksując je na gładką masę.

Mix kasz i guacamole wymieszać ze sobą.



SPOSÓB PODANIA:

Składniki układać w wysokim pojemniku poziomo, na wierzchu położyć falafele i i posypać prażonymi pestkami dyni.



ILOŚĆ PORCJI Z 1 OPAKOWANIA PRODUKTU:

ok 5 porcji



RADA:

Pamiętaj, aby do dań w ofercie na wynos używać opakowań w 100% biodegradowalnych. Dowiedz się więcej >>