Mix n’Go kasza z cieciorką i falafelem

Składniki

Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek

200 g

Buraczki w kostkach pakowane próżniowo

30 g

Falafel z cieciorki i kukurydzy

3 szt.

Oliwa z oliwek extra vergine

50 ml

Awokado

½ szt.

Pomidorki cherry

20 g

Szpinak baby

20 g

Pestki dyni

10 g

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

10 minut

Składniki

Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek

200 g

Buraczki w kostkach pakowane próżniowo

30 g

Falafel z cieciorki i kukurydzy

3 szt.

Oliwa z oliwek extra vergine

50 ml

Awokado

½ szt.

Pomidorki cherry

20 g

Szpinak baby

20 g

Pestki dyni

10 g

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Kaszę pozostawić do rozmrożenia. Falafel usmażyć na patelni na oliwie, a następnie odsączyć na papierze.

Przygotować guacamole łącząc wszystkie składniki i miksując je na gładką masę.
Awokado – ½ szt.
Oliwa extra – 1 łyżka
Sok z limonki – 2 łyżki
Czosnek – 1 ząbek
Czerwona cebula – 15 g
Pomidorki cherry – 20 g
Kolendra – 20 g
Sól, pieprz – do smaku

Mix kasz i guacamole wymieszać ze sobą.

Sposób podania:

Składniki układać w wysokim pojemniku poziomo, na wierzchu położyć falafele i i posypać prażonymi pestkami dyni.

Rada:

Pamiętaj, aby do dań w ofercie na wynos używać opakowań w 100% biodegradowalnych.
Dowiedz się więcej >>

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację