
przepis
Mix n’Go kasza z cieciorką, jarmużem i kurczakiem
2021-03-23 11:16:18
SKŁADNIKI
(1
porcja,
10 min):
Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek | 200 g |
Kiełki Fasoli Mung | 30 g |
Biała Fasola PAKOWANA PRÓŻNIOWO | 30 g |
Suszone pomidory w oleju | 30 g |
Roszponka | do dekoracji |
Filet kurczaka | 50 g |
Pestki dyni | 10 g |
Sos słodkie chilli | 50 ml |
Sól, pieprz | do smaku |
Sposób przygotowania:
Kaszę pozostawić do rozmrożenia. Kiełki i fasolę białą odsączyć na sitku. Pomidory pokroić w kosteczkę.
Filet z kurczaka doprawić do smaku, zgrillować, ostudzić i pokroić w kostkę.
SPOSÓB PODANIA:
Mix kasz, kiełki i fasolę ułożyć w pojemniku w pionie. Na wierzchu ułożyć warstwami kurczaka i pomidory suszone. Wierzch posypać prażonymi pestkami dyni i udekorować roszponką. Przed konsumpcją polać sałatkę sosem.
ILOŚĆ PORCJI Z 1 OPAKOWANIA PRODUKTU:
ok 5 porcji
SPOSÓB PODANIA:
Pamiętaj, aby do dań w ofercie na wynos używać opakowań w 100% biodegradowalnych. Dowiedz się więcej >>