Mix n’Go kasza z cieciorką, jarmużem i kurczakiem
przepis

Mix n’Go kasza z cieciorką, jarmużem i kurczakiem

SKŁADNIKI (1 porcja, 10 min):
Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek 200 g
Kiełki Fasoli Mung 30 g
Biała Fasola PAKOWANA PRÓŻNIOWO 30 g
Suszone pomidory w oleju 30 g
Roszponka do dekoracji
Filet kurczaka 50 g
Pestki dyni 10 g
Sos słodkie chilli 50 ml
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Kaszę pozostawić do rozmrożenia. Kiełki i fasolę białą odsączyć na sitku. Pomidory pokroić w kosteczkę.

Filet z kurczaka doprawić do smaku, zgrillować, ostudzić i pokroić w kostkę.



SPOSÓB PODANIA:

Mix kasz, kiełki i fasolę ułożyć w pojemniku w pionie. Na wierzchu ułożyć warstwami kurczaka i pomidory suszone. Wierzch posypać prażonymi pestkami dyni i udekorować roszponką. Przed konsumpcją polać sałatkę sosem.



ILOŚĆ PORCJI Z 1 OPAKOWANIA PRODUKTU:

ok 5 porcji



SPOSÓB PODANIA:

Pamiętaj, aby do dań w ofercie na wynos używać opakowań w 100% biodegradowalnych. Dowiedz się więcej >>