Mix n’Go kasza z cukinią grillowaną i krewetkami
przepis

Mix n’Go kasza z cukinią grillowaną i krewetkami

SKŁADNIKI (2 porcje, 20 min):
Mix kasz z cukinią grillowaną i oliwą z oliwek 200 g
Brunoise Duet Cukinii 50 g
Krewetki roz. 16/20 6 szt
Ogórek zielony 50 g
Smoczy owoc 50 g
Limonka 1 szt.
Kolendra świeża 10 g
Mix sałat z roszponką 30 g
Miód 1 łyżka
Oliwa z oliwek 2 łyżki
Musztarda dijon 1 łyżka
Sól do smaku
Papryczka chili świeża wg uznania
Czosnek 1 ząbek
Sos rybny 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:

Mix kasz i Brunoise z cukinii wsypać do oddzielnych pojemników GN i przygotować w piecu w temp. 160°C przez ok 10-15 min. Na jednej łyżce oliwy usmażyć delikatnie pokrojony czosnek, chili i oczyszczone wcześniej krewetki, dodać pod koniec sok z ½ limonki. Krewetki pozostawić do ostygnięcia, a sos wykorzystać do kolejnego przygotowania.

Do sosu ze smażenia dodać miód, musztardę, oliwę i sos rybny. Za pomocą blendera połączyć ze sobą wszystkie składniki do uzyskania gładkiego dressingu. Część dressingu wymieszać z kaszą.



SPOSÓB PODANIA:

Resztę warzyw pokroić według uznania, tak aby można było je skomponować w pojemniku na wynos lub misce sałatkowej ( w zależności od sposobu podania).

Wszystkie składniki ułożyć na preferowanym pojemniku. Przed jedzeniem polać danie dressingiem.



ILOŚĆ PORCJI Z 1 OPAKOWANIA PRODUKTU:

ok 5 porcji



RADA:

Pamiętaj, aby do dań w ofercie na wynos używać opakowań w 100% biodegradowalnych. Dowiedz się więcej >>