Mix n’Go kasza z cukinią grillowaną i łososiem
przepis

Mix n’Go kasza z cukinią grillowaną i łososiem

SKŁADNIKI (1-2 porcja, 30 min):
Mix kasz z cukinią grillowaną i oliwą z oliwek 200 g
Brunoise Brokuły 100 g
Filet z łososia 120 g
Koperek świeży 30 g
Oliwa extra 30 ml
Czosnek świeży 2 ząbki
Sól morska do smaku
Oliwa cytrynowa 20 ml
Dressing czosnkowy 50 g
Pieprz czerwony wg uznania
Sposób przygotowania:

Kaszę podsmażyć na patelni przez 7 minut, doprawić solą, oliwą cytrynową i czosnkiem. Brunoise również podsmażyć na patelni przez 3 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu, doprawić solą, oliwą cytrynową i drobno posiekanym koperkiem.

Filet z łososia zamarynować w soli, oliwie cytrynowej i czerwonym pieprzu. Smażyć delikatnie na oliwie.



SPOSÓB PODANIA:

Danie można podawać w różnej formie - w pojemniku w dostawie na wynos, w wysokim pojemniku take away lub jako danie na talerzu.

Na przygotowanym brunoise rozłożyć filet z łososia obok położyć mix kasz i całość przed podaniem polać dressingiem czosnkowym.



ILOŚĆ PORCJI Z 1 OPAKOWANIA PRODUKTU:

ok 5 porcji



RADA:

Pamiętaj, aby do dań w ofercie na wynos używać opakowań w 100% biodegradowalnych. Dowiedz się więcej >>