Mix n’Go z kaszą, cieciorką, falafelem i sosem mango
przepis

Mix n’Go z kaszą, cieciorką, falafelem i sosem mango

SKŁADNIKI (2 porcje, 20 min):
Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek 150 g
Brunoise Duet Marchewki 100 g
FALAFEL Z CIECIORKI I KUKURYDZY 6 szt.
Oliwa z oliwek 100 ml
Mix sałat 50 g
Mango świeże 1 szt.
Tymianek świeży do smaku
Granat ¼ szt.
Czosnek 1 ząbek
Dressing mango jalapeno 100 g
Sposób przygotowania:

Mix kasz z duetem marchewki podsmażyć na patelni przez 7 minut, doprawić czosnkiem i tymiankiem. Falafele usmażyć na patelni przez 3 minuty z dodatkiem oliwy.

Owoce przygotować do dekoracji dania - mango obrać i pokroić w kostkę brunoise. Granat obrać pozyskując ziarna.

Połowę dressingu wymieszać z miksem kasz, a drugą z miksem sałat.



SPOSÓB PODANIA:

Danie można podawać na dwa sposoby:

- w pojemniku na wynos – danie idealnie pasuje do oferty cateringu, dietetycznego

- na talerzu za pomocą ringu jako eleganckie danie główne.