
przepis
Mix n’Go z kaszą, cieciorką, falafelem i sosem mango
2021-03-23 13:43:37
SKŁADNIKI
(2
porcje,
20 min):
Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek | 150 g |
Brunoise Duet Marchewki | 100 g |
FALAFEL Z CIECIORKI I KUKURYDZY | 6 szt. |
Oliwa z oliwek | 100 ml |
Mix sałat | 50 g |
Mango świeże | 1 szt. |
Tymianek świeży | do smaku |
Granat | ¼ szt. |
Czosnek | 1 ząbek |
Dressing mango jalapeno | 100 g |
Sposób przygotowania:
Mix kasz z duetem marchewki podsmażyć na patelni przez 7 minut, doprawić czosnkiem i tymiankiem. Falafele usmażyć na patelni przez 3 minuty z dodatkiem oliwy.
Owoce przygotować do dekoracji dania - mango obrać i pokroić w kostkę brunoise. Granat obrać pozyskując ziarna.
Połowę dressingu wymieszać z miksem kasz, a drugą z miksem sałat.
SPOSÓB PODANIA:
Danie można podawać na dwa sposoby:
- w pojemniku na wynos – danie idealnie pasuje do oferty cateringu, dietetycznego - na talerzu za pomocą ringu jako eleganckie danie główne.