Nori z sałatką z cukinii
przepis

Nori z sałatką z cukinii

  • role:
  • Idealne połączenie
  • Składnik dania
SKŁADNIKI (1 porcja, 20 min):
DUET CUKINII W ĆWIARTKACH 50 g
Kiełki Fasoli Mung 20 g
Marchewka tarta PAKOWANA PRÓŻNIOWO 20 g
Mieszanka Warzywna "Chińska" 50 g
Nori 1 sztuka
Ogórek zielony 10 g
Tarty imbir 5 g
Olej 10 ml
Sos sojowy 10 ml
Czosnek 1 ząbek
Sos sezamowy 10 ml
Sezam 5 g
Kiełki groszku do dekoracji
Sposób przygotowania:

Duet cukinii w ćwiartkach i mieszankę chińską podsmażyć na oleju do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu, dodać czosnek, sezam, sos sojowy, sos sezamowy, imbir. Całość smażyć do momentu zarumienienia. Odstawić do ostudzenia. Ogórek wraz ze skórką pokroić w julienne i wymieszać z marchewką. Wszystkie przygotowane warzywa połączyć z kiełkami fasoli mung.

Nori przekroić na pół i zwinąć w rożki jak do lodów.

Sposób podania:

Przygotowaną wcześniej sałatkę włożyć do rożków i ułożyć na talerzu. Udekorować kiełkami groszku i podawać z sosem sojowym lub sezamowym.