Paella z Pepitek z czerwonej soczewicy i marchewki

Składniki

Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki

300 g

Groszek zielony Minute®

400 g

Koncentrat pomidorowy

1 łyżeczka

Cebula

1 szt.

Papryka świeża czerwona

2 szt.

Czosnek

2 ząbki

Chorizo

1 szt.

Pierś z kurczaka

300 g

Krewetki

wg uznania

Kalmary

wg uznania

Mule

wg uznania

Szafran

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Oliwa z oliwek

do smaku

Liczba porcji

8 porcji

Czas przygotowania

40 minut

Składniki

Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki

300 g

Groszek zielony Minute®

400 g

Koncentrat pomidorowy

1 łyżeczka

Cebula

1 szt.

Papryka świeża czerwona

2 szt.

Czosnek

2 ząbki

Chorizo

1 szt.

Pierś z kurczaka

300 g

Krewetki

wg uznania

Kalmary

wg uznania

Mule

wg uznania

Szafran

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Oliwa z oliwek

do smaku

Sposób przygotowania:

Pepitki gotować 8 minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie z dodatkiem szafranu, odcedzić i przepłukać w zimnej wodzie. Polać oliwą. Zachować trochę płynu z gotowania Pepitek.

Na patelni lekko podsmażyć pokrojoną w plastry cebulę, paprykę w paskach i rozgnieciony czosnek. Dodać pokrojonego w kostkę kurczaka i również podsmażyć.

Dodać ugotowane Pepitki i koncentrat pomidorowy.

Polać delikatnie płynem z gotowania Pepitek.

Dodać mrożony groszek i kalmary (opcjonalnie). Dodać chorizo pokrojone w plastry.

Gotować delikatnie do momentu ugotowania Pepitek do właściwej konsystencji (płynna), i absorpcji płynu.

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację