PASTA CZEKOLADOWA Z PEPITEK
przepis

PASTA CZEKOLADOWA Z PEPITEK

  • role:
  • Składnik dania
  • Smak i zdrowie
SKŁADNIKI (10 porcji, 10 min):
Pepitki z grochu łuskanego & cukinii 150 g
Gorzka czekolada 60% 450 g
Cukier 225 g
Woda 750 g
Laska wanilii 1 szt.
Orzechy laskowe łuskane 100 g
Sposób przygotowania:

Wodę z cukrem i wanilią zagotować. Pepitki zmielić na mąkę i dodać do wody z cukrem i wanilią.

Całość zagotować regularnie mieszając przez 5 minut. Dodać czekoladę, roztopić ją i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć na tacę, przykryć szczelnie folią spożywczą i schłodzić.

Sposób podania:

Całość zmiksować dokładnie z orzechami na gładką masę. Przechowywać w lodówce.