Penne z pieczarkami i zielonym groszkiem

Składniki

Pieczarki krojone w zalewie

200 g

Groszek zielony Minute®

200 g

Pomidor koktajlowy

500 g

Makaron penne

400 g

Boczek wędzony

150 g

Oliwa z oliwek

6 łyżek

Czarne oliwki

50 g

Czosnek

1 ząbek

Masło

30 g

Oregano

według uznania

Parmezan tarty

według uznania

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Pieczarki krojone w zalewie

200 g

Groszek zielony Minute®

200 g

Pomidor koktajlowy

500 g

Makaron penne

400 g

Boczek wędzony

150 g

Oliwa z oliwek

6 łyżek

Czarne oliwki

50 g

Czosnek

1 ząbek

Masło

30 g

Oregano

według uznania

Parmezan tarty

według uznania

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Pokrojone na pół pomidory koktajlowe umieścić w rondlu, przeciętą częścią do dołu. Dodać 3 łyżki oliwy z oliwek, czosnek, oregano, sól, pieprz. Gotować około 5 minut, a następnie dodać boczek i kontynuować gotowanie. Dodać pieczarki, zielony groszek i oliwki. Wszystko delikatnie wymieszać i dodać do ugotowanego al dente makaronu. Na koniec dodać trochę masła i śmietany oraz starty parmezan.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację