Pepisotto z batatami i pietruszką, tofu i kurkami
przepis

Pepisotto z batatami i pietruszką, tofu i kurkami

  • role:
  • Idealne połączenie
  • Składnik dania
SKŁADNIKI (1 porcja, 20 min):
Pepitki z grochu łuskanego & cukinii 100 g
MIESZANKA BATATÓW I PIETRUSZKI 60 g
Jarmuż Tysiąc Liści 30 g
Kurki w Zalewie 40 g
Tofu wędzone 40 g
Bulion 50 ml
Mascarpone 50 g
Masło 20 g
Sól do smaku
Sposób przygotowania:

Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie w proporcjach 5:1 przez 8 minut. Odcedzić, dodać bulion, mascarpone i zimne masło. Doprawić do smaku i dobrze wymieszać.

Bataty z pietruszką podsmażyć razem z kurkami, a gdy się zezłocą dodać tofu pokrojone w kostkę. Całość smażyć jeszcze minutę i wyłożyć na pepitki. Dekorować chipsami z jarmużu.