Pepisotto z grochu łuskanego i cukinii
przepis

Pepisotto z grochu łuskanego i cukinii

  • role:
  • Składnik dania
  • Smak i zdrowie
SKŁADNIKI (4 porcje, 20 min):
Pepitki z grochu łuskanego & cukinii 250 g
Dynia w Kostkach 150 g
Boczniaki Mini 150 g
Jarmuż Tysiąc Liści 100 g
Cebula 100 g
Czosnek 3 ząbki
Masło 50 g
Wino białe 100 ml
Mascarpone 20 g
Wywar warzywny 250 ml
Olej 50 ml
Rozmaryn do dekoracji
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Pokrój warzywa. Dynię, jarmuż i boczniaki podsmażaj przez minimum 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu.

Rozgrzej olej, dodaj cebulę i czosnek i smaż przez chwilę.

Dodaj Pepitki i białe wino, a następnie rozmaryn. Dodaj wywar warzywny.

Do całości dodaj wcześniej usmażone warzywa. Na koniec dodaj masło i mascarpone.

SPOSÓB PODANIA:

Przełóż porcję pepisotto do misek i udekoruj rozmarynem.

VIDEO: