Pierogi z kurkami i warzywami Brunoise
przepis

Pierogi z kurkami i warzywami Brunoise

SKŁADNIKI (6 sztuk porcji, 40 min):
Brunoise Duet Marchewki 120 g
Brunoise Duet Cukinii 100 g
Cebula biała 20 g
Kurki w Zalewie 50 g
Żółtko 1 szt.
Tymianek świeży do smaku
Sól, pieprz do smaku
Ciasto na pierogi 150 g
Wino białe wytrawne 40 ml
Masło 20 g
Sposób przygotowania:

Masło, kurki i cebulę podzielić na dwie części. Jedną część wykorzystać do przygotowania farszu. Na patelni usmażyć na maśle cebulę z kurkami i dodać Brunoise z marchewki. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem do smaku, dolać wino i zredukować. Po wystudzeniu dodać żółtko, wymieszać.

Farszem napełnić ciasto na pierogi i ugotować.

Pozostałą część masła, kurek i cebuli usmażyć z Brunoise z cukinii na patelni doprawiając solą, pieprzem i tymiankiem do smaku.

Ugotowane pierogi obsmażyć na patelni do momentu zarumienienia się.



SPOSÓB PODANIA:

Pierogi podawać z warzywami Brunoise z cukinii i kurkami z patelni.



ILOŚĆ PORCJI Z 1 OPAKOWANIA PRODUKTU:

ok 20 porcji