Pierożki z farszem warzywnym z ricottą i mozzarellą
przepis

Pierożki z farszem warzywnym z ricottą i mozzarellą

  • role:
  • Idealne połączenie
  • Smak i zdrowie
SKŁADNIKI (12 porcji, 60 min):
Brunoise Duet Marchewki 75 g
Brunoise Brokuły 75 g
Cebula czerwona 30 g
Czosnek 2 ząbki
Ciasto francuskie chłodzone 200 g
Ricotta 100 g
Mozzarella 30 g
Pesto bazyliowe 20 g
Sól, pieprz, czarnuszka do smaku
Grana padano, oliwa z oliwek extra virgine do smaku
Jajko do posmarowania 1 szt.
Salsa paprykowa do podania
Sposób przygotowania:

Na oliwie podsmażyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę, rozgnieciony czosnek i Brunoise Duet Marchewki i Brunoise Brokuły, wystudzić.

Z ricotty, mozzarelli i przesmażonych warzyw zrobić farsz, doprawić do smaku pesto.

Płat ciasta podzielić na 12 prostokątów i zawijać jak uszka. Układać na pergaminie, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnuszką.

Piec około 30 min w temperaturze 190°C.



SPOSÓB PODANIA:

Podawać na gorąco z salsą paprykową lub pesto.