Zapraszamy na nową stronę

greenology.pl

Placki z puree dyniowego z wędzonym łososiem i śmietaną
przepis

Placki z puree dyniowego z wędzonym łososiem i śmietaną

  • role:
  • Składnik dania
  • Wyjątkowe okazje
  • Przekąska
SKŁADNIKI (4 porcje, 30 min):
Puree z Dyni 100% Warzyw 300 g
Jajka 4 szt.
Mąka 200 g
Łosoś wędzony 300 g
Śmietana 200 g
Cytryna 1 szt.
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Puree z dyni mieszać z jajkami, mąką i szczyptą soli do uzyskania jednolitej masy. Z powstałego ciasta uformować placuszki o średnicy 5 cm i usmażyć na patelni. Placuszki wyjąć na talerz i ułożyć na nich różyczki z wędzonego łososia. Połączyć śmietanę z cytryną i ubijać do otrzymania masy o konsystencji bitej śmietany. Wyłożyć na łososia i udekorować świeżymi ziołami.