Przepiórki z bobem i groszkiem cukrowym
przepis

Przepiórki z bobem i groszkiem cukrowym

  • role:
  • Wyjątkowe okazje
  • Perfekcyjne wykończenie
SKŁADNIKI (10 porcji):
Bób Bardzo Drobny MINUTE® 500 g
Groszek Cukrowy Strączkowy "Snap Peas" 500 g
Puree z Selera 100% Warzyw 450 g
Filety z przepórki 10 szt.
Udka przepiórki 10 szt.
Masło 100 g
Cebula 1 szt.
Śmietana 50 g
Prażone orzechy laskowe 100 g
Sól, pieprz, kardamon do smaku
Olej z orzechów laskowych
Sposób przygotowania:

Umyć filety i udka przepiórki, przyprawić solą i pieprzem. Usmażyć przepiórki do pożądanego stopnia wysmażenia, utrzymując mięso różowe w środku. Odstawić w ciepłe miejsce. Cebulę pokroić w plastry i grillować ją w piekarniku z termo obiegiem w 220°C. Puree z selera podgrzewać przez minimum 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu, dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Odstawić w ciepłe miejsce. Groszek cukrowy podgrzewać przez minimum 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produkt, schłodzić. Bób i groszek cukrowy poddusić na maśle, doprawić solą, pieprzem i kardamonem do smaku. Wszystkie składniki ułożyć na talerzu i udekorować olejem z orzechów laskowych.