Rillettes z wędzoną makrelą
przepis

Rillettes z wędzoną makrelą

  • role:
  • Idealne połączenie
  • Składnik dania
  • Smak i zdrowie
SKŁADNIKI (1 porcja, 10 min):
Brunoise Duet Cukinii 20 g
Brunoise Duet Marchewki 20 g
Serek mascarpone 10 g
Makrela wędzona 30 g
Papryczka peperoncino 1 szt.
Jogurt naturalny 10 g
Szalotka 1 szt.
Sól i pieprz do smaku
Kiełki pora do dekoracji
Grzanki 2 szt.
Sposób przygotowania:

Warzywa Brunoise rozmrozić, przygotować według rekomendacji na opakowaniu i wystudzić. Cebulkę i papryczkę również pokroić w kostkę brunoise i dodać do warzyw. Makrelę posiekać, dodać do niej serek, jogurt oraz doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki połączyć mieszając.



SPOSÓB PODANIA:

Przygotowane danie serwować za pomocą ringu na płaskim talerzu. Potrawę udekorować kiełkami pora i warzywami Brunoise. Podawać z grzankami.



Przepis przygotowany przez Szefa Kuchni Tomasza Krake.