Risotto z kalafiora z ekologicznym pstrągiem

Składniki

Brunoise kalafior

160 g

Czosnek

2 ząbki

Szalotka

1 szt.

Por

½ szt.

Pomidor

1 szt.

Masło klarowane

1 łyżka

Filet z pstrąga

200 g

Sól, pieprz

szczypta

Świeża mięta

3 gałązki

Mleko sojowe

160 ml

Jarmuż

120 g

Olej rzepakowy

5 ml

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Brunoise kalafior

160 g

Czosnek

2 ząbki

Szalotka

1 szt.

Por

½ szt.

Pomidor

1 szt.

Masło klarowane

1 łyżka

Filet z pstrąga

200 g

Sól, pieprz

szczypta

Świeża mięta

3 gałązki

Mleko sojowe

160 ml

Jarmuż

120 g

Olej rzepakowy

5 ml

Sposób przygotowania:

Na maśle klarowanym zeszklić czosnek i szalotkę. Pstrąga doprawić solą i pieprzem i pokroić w kostkę. Dodać do czosnku i szalotki wraz z porem i Brunoise Kalafiorem. Całość podlać mlekiem sojowym. Pomidora obrać ze skóry, pokroić w cienkie paski i dodać do pozostałych składników. Całość zredukować i na koniec dodać świeżą miętę.

Jarmuż, lekko skropiony olejem rzepakowym, wysuszyć w piekarniku w temperaturze 90°C.

Sposób podania:

Risotto serwować na ciepło z chipsami z jarmużu i udekorowane świeżymi ziołami.

Przepis przygotowany przez Szefa Kuchni Sebastiana Cichego.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację