Sałatka grecka z fasolą i borówką amerykańską
przepis

Sałatka grecka z fasolą i borówką amerykańską

  • role:
  • Składnik dania
  • Smak i zdrowie
SKŁADNIKI (10 porcji):
Biała Fasola PAKOWANA PRÓŻNIOWO 700 g
Grillowany Duet Czerwonej i Żółtej Papryki 500 g
Ogórek zielony 2 szt.
Cebula czerwona 2 szt.
Borówka amerykańska 100 g
Natka pietruszki 100 g
Oliwki 300 g
Ser typu feta 200 g
SOS:
Suszone oregano 2 łyżki
Oliwa z oliwek 150 ml
Krem balsamico 2 łyżki
Skórka cytryny Sól, pieprz
Sposób przygotowania:

Zetrzeć skórkę z cytryny. Przygotować sos. Ogórki pokroić w plastry, cebulę w pióra, paprykę pokroić w kawałki, natkę pietruszki oraz koperek posiekać. Dodać fasolę, oliwki i ser feta. Wszystkie składniki połączyć z sosem.