Sałatka Mix n’Go z kaszą, cieciorką, jarmużem i falafelem
przepis

Sałatka Mix n’Go z kaszą, cieciorką, jarmużem i falafelem

SKŁADNIKI (1 porcja, 20 min):
Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek 150 g
Kiełki Fasoli Mung 50 g
Buraczki w Kostkach PAKOWANE PRÓŻNIOWO 50 g
Biała Fasola Cannellini PAKOWANA PRÓŻNIOWO 50 g
Marchewka Tarta PAKOWANA PRÓŻNIOWO 30 g
FALAFEL Z CIECIORKI I KUKURYDZY 3 szt.
Rukola 10 g
Sos balsamiczny 60 g
Oliwa z oliwek 50 ml
Oregano do smaku
Czosnek do smaku
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Kasze pozostawić do rozmrożenia. Falafel usmażyć na patelni przez 3 minuty z dodatkiem oleju. Pozostałe warzywa odsączyć na sitku.



SPOSÓB PODANIA:

Na dnie miski sałatkowej ułożyć rukolę, a na brzegach miski resztę warzyw. Na środku ułożyć usmażone falafele. Podawać z sosem balsamicznym.



ILOŚĆ PORCJI Z 1 OPAKOWANIA PRODUKTU:

ok 7 porcji



RADA:

Pamiętaj, aby do dań w ofercie na wynos używać opakowań w 100% biodegradowalnych. Dowiedz się więcej >>