Sałatka Mix n’Go z kaszą, cieciorką, jarmużem i falafelem

Składniki

Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek

150 g

Kiełki fasoli Mung

50 g

Buraczki w kostkach pakowane próżniowo

50 g

Biała fasola pakowana próżniowo

50 g

Marchewka tarta pakowana próżniowo

30 g

Falafel z cieciorki i kukurydzy

3 szt.

Rukola

10 g

Sos balsamiczny

60 g

Oliwa z oliwek extra vergine

50 ml

Oregano

do smaku

Czosnek

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek

150 g

Kiełki fasoli Mung

50 g

Buraczki w kostkach pakowane próżniowo

50 g

Biała fasola pakowana próżniowo

50 g

Marchewka tarta pakowana próżniowo

30 g

Falafel z cieciorki i kukurydzy

3 szt.

Rukola

10 g

Sos balsamiczny

60 g

Oliwa z oliwek extra vergine

50 ml

Oregano

do smaku

Czosnek

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Kasze pozostawić do rozmrożenia. Falafel usmażyć na patelni przez 3 minuty z dodatkiem oleju. Pozostałe warzywa odsączyć na sitku.

Sposób podania:

Na dnie miski sałatkowej ułożyć rukolę, a na brzegach miski resztę warzyw. Na środku ułożyć usmażone falafele. Podawać z sosem balsamicznym.

Rada:

Pamiętaj, aby do dań w ofercie na wynos używać opakowań w 100% biodegradowalnych.
Dowiedz się więcej >>

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację