
przepis
Sałatka Mix n’Go z kaszą z cieciorką, jarmużem i kurczakiem
2021-03-23 11:28:11
SKŁADNIKI
(2
porcje,
20 min):
Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek | 200 g |
Brunoise Duet Marchewki | 50 g |
Filet z kurczaka | 120 g |
Pomidorki cherry | 50 g |
Mix sałat | 30 g |
Oliwa extra | 50 ml |
Dressing cytrynowy | 50 g |
Czosnek | 1 ząbek |
Cebula czerwona | 10 g |
Gałka muszkatołowa | 1 łyżeczka |
Sól, pieprz | do smaku |
Sposób przygotowania:
Na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę i czosnek, dodać mix kasz, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Warzywa Brunoise podsmażyć na patelni przez 5 minut i wymieszać z połową cytrynowego dressingu, odstawić.
Filet z kurczaka przyprawić do smaku, zgrillować i pokroić w plastry.
SPOSÓB PODANIA:
Ułożyć składniki w pojemniku na wynos lub na talerzu wg uznania. Mix sałat polać resztą dressingu cytrynowego.
ILOŚĆ PORCJI Z 1 OPAKOWANIA PRODUKTU
ok 5 porcji
RADA:
Pamiętaj, aby do dań w ofercie na wynos używać opakowań w 100% biodegradowalnych. Dowiedz się więcej >>