Sałatka Mix n’Go z kaszą z cieciorką, jarmużem i kurczakiem
przepis

Sałatka Mix n’Go z kaszą z cieciorką, jarmużem i kurczakiem

SKŁADNIKI (2 porcje, 20 min):
Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek 200 g
Brunoise Duet Marchewki 50 g
Filet z kurczaka 120 g
Pomidorki cherry 50 g
Mix sałat 30 g
Oliwa extra 50 ml
Dressing cytrynowy 50 g
Czosnek 1 ząbek
Cebula czerwona 10 g
Gałka muszkatołowa 1 łyżeczka
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę i czosnek, dodać mix kasz, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Warzywa Brunoise podsmażyć na patelni przez 5 minut i wymieszać z połową cytrynowego dressingu, odstawić.

Filet z kurczaka przyprawić do smaku, zgrillować i pokroić w plastry.



SPOSÓB PODANIA:

Ułożyć składniki w pojemniku na wynos lub na talerzu wg uznania. Mix sałat polać resztą dressingu cytrynowego.



ILOŚĆ PORCJI Z 1 OPAKOWANIA PRODUKTU

ok 5 porcji



RADA:

Pamiętaj, aby do dań w ofercie na wynos używać opakowań w 100% biodegradowalnych. Dowiedz się więcej >>