Sałatka Mix n’Go z kaszą z cieciorką, jarmużem i kurczakiem

Składniki

Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek

200 g

Brunoise duet marchewki

50 g

Filet z kurczaka

120 g

Pomidorki cherry

50 g

Mix sałat

30 g

Oliwa z oliwek extra vergine

50 ml

Dressing cytrynowy

50 g

Czosnek

1 ząbek

Gałka muszkatołowa

10 g

Sól, pieprz

1 łyżeczka

Liczba porcji

2 porcje

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek

200 g

Brunoise duet marchewki

50 g

Filet z kurczaka

120 g

Pomidorki cherry

50 g

Mix sałat

30 g

Oliwa z oliwek extra vergine

50 ml

Dressing cytrynowy

50 g

Czosnek

1 ząbek

Gałka muszkatołowa

10 g

Sól, pieprz

1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę i czosnek, dodać mix kasz, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Warzywa Brunoise podsmażyć na patelni przez 5 minut i wymieszać z połową cytrynowego dressingu, odstawić.

Filet z kurczaka przyprawić do smaku, zgrillować i pokroić w plastry.

Sposób podania:

Ułożyć składniki w pojemniku na wynos lub na talerzu wg uznania. Mix sałat polać resztą dressingu cytrynowego.

Rada:

Pamiętaj, aby do dań w ofercie na wynos używać opakowań w 100% biodegradowalnych.
Dowiedz się więcej >>

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację