Sałatka Mix n’Go z miksem kasz z warzywami i grillowanym kurczakiem
przepis

Sałatka Mix n’Go z miksem kasz z warzywami i grillowanym kurczakiem

SKŁADNIKI (1 porcja, 20 min):
Mix kasz z cukinią grillowaną i oliwą z oliwek 150 g
Kiełki Fasoli Mung 50 g
Mix sałat 30 g
Pomidorki cherry 30 g
Filet z kurczaka 100 g
Parmezan tarty płatki 10 g
Sos cezar 60 g
Sól do smaku
Pieprz czarny i biały do smaku
Oregano do smaku
Sposób przygotowania:

Kaszę pozostawić do rozmrożenia, doprawić solą, pieprzem i oregano. Kiełki odsączyć, a pomidorki cherry przekroić na pół.

Filet z kurczaka przyprawić, zgrillować i ostudzić, a następnie pokroić na plastry.



SPOSÓB PODANIA:

Na spodzie miski sałatkowej ułożyć mix sałat, resztę składników ułożyć na brzegach miski, a na środku dodać porcję sosu. Na sosie ułożyć grillowaną pierś kurczaka.



ILOŚĆ PORCJI Z 1 OPAKOWANIA PRODUKTU:

ok 7 porcji



RADA:

Pamiętaj, aby do dań w ofercie na wynos używać opakowań w 100% biodegradowalnych. Dowiedz się więcej >>