Sałatka na ciepło z Vegeburgerem Texas i Pepitkami
przepis

Sałatka na ciepło z Vegeburgerem Texas i Pepitkami

  • role:
  • Składnik dania
  • Kulinarna podróż
SKŁADNIKI (1 porcja, 20 min):
Yummy Vegeburger Texas 1 sztuka
Pepitki z grochu łuskanego & cukinii 100 g
Brokuły MINUTE® 30 g
Boczniaki 40 g
Pak choi 50 g
Cukinia mini 1 sztuka
Cebula 10 g
Czosnek 10 g
Masło 20 g
Patison żółty mini 20 g
Sól, pieprz do smaku
Kolendra do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. Pepitki gotować 8 minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie, następnie przepłukać zimną wodą i odstawić.

2. Yummy Vegeburger Texas usmażyć na patelni po 6 minut z każdej strony bez dodatku oleju. Odstawić.

3. Wykorzystując tę samą patelnię podsmażyć na maśle wszystkie warzywa. Doprawić solą i pieprzem. Po chwili dodać Pepitki i smażyć jeszcze przez chwilę.

4. Pokroić wegeburgera w kwadraty i dodać do sałatki.

5. Sałatkę podawać na ciepło. Przed podaniem udekorować kolendrą.