Sałatka w stylu bistro z zieloną fasolką
przepis

Sałatka w stylu bistro z zieloną fasolką

  • role:
  • Smak i zdrowie
  • Kulinarna podróż
SKŁADNIKI (20 porcji, 20 min):
Fasolka Szparagowa Zielona Cała MINUTE® 1 kg
Kolorowe pomidorki koktajlowe 500 g
Czarne oliwki 200 g
Rzodkiewki 300 g
Jajka ugotowane na półtwardo 10 sztuk
Trybula 1 pęczek
Grzanki 3 cm x 3 cm według uznania
Pieprz czarny do smaku
Sos:
Jajka ugotowane na twardo 2 sztuki
Musztarda 200 g
Olej z pestek winogron 500 g
Olej z orzechów laskowych 500 g
Sposób przygotowania:

Fasolkę zieloną rozmrozić. Obrać pomidory i rzodkiewki, pokroić na ćwiartki.

Przygotować sos blendując jajka, musztardę i oba oleje.

Sposób podania:

Fasolkę, jajka i grzanki ułożyć na talerzu i przyprawić sosem.