
przepis
Sałatka z brukselką, czerwoną kapustą i marchewką
2015-09-15 10:39:46
- role:
- Składnik dania
SKŁADNIKI
(4
porcje,
15 min):
Brukselka MINUTE® | 180 g |
Czerwona kapusta | 35 g |
Marchewka Tarta PAKOWANA PRÓŻNIOWO | 55 g |
Pomarańcza | 1 szt. |
Awokado | 1 szt. |
Siekane orzechy włoskie | 2 łyżki |
Sok z cytryny | 60 ml |
Oliwa z oliwek | 2 łyżki |
Sól | do smaku |
Sposób przygotowania:
W misce połączyć posiekaną brukselkę, czerwoną kapustę i marchewkę. Doprawić solą, pokropić sokiem z cytryny, wymieszać. Dodać pokrojoną pomarańczę, awokado i orzechy. Przed podaniem pokropić oliwą z oliwek.