Sałatka z brukselką, jabłkiem i bekonem
przepis

Sałatka z brukselką, jabłkiem i bekonem

  • role:
  • Składnik dania
SKŁADNIKI (4 porcje, 50 min):
Brukselka MINUTE® 350 g
Jabłko 1 szt.
Ziarenka granatu 170 g
Plastry bekonu 240 g
Orzechy pekan 70 g
Ocet jabłkowy 60 ml
Syrop klonowy 60 ml
Musztarda Dijon 2 łyżki
Oliwa z oliwek 2 łyżki
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Bekon usmażyć, pokroić na drobne kawałki. Brukselkę, pokrojone jabłko, ziarna granatu, bekon i posiekane orzechy pekan wsypać do miski. Sos vinaigrette klonowy: ocet jabłkowy wymieszać z syropem klonowym, musztardą , oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Sałatkę skropić przygotowanym sosem i wymieszać.