
przepis
Sałatka z brukselką, jabłkiem i bekonem
2016-01-11 15:16:33
- role:
- Składnik dania
SKŁADNIKI
(4
porcje,
50 min):
Brukselka MINUTE® | 350 g |
Jabłko | 1 szt. |
Ziarenka granatu | 170 g |
Plastry bekonu | 240 g |
Orzechy pekan | 70 g |
Ocet jabłkowy | 60 ml |
Syrop klonowy | 60 ml |
Musztarda Dijon | 2 łyżki |
Oliwa z oliwek | 2 łyżki |
Sól i pieprz | do smaku |
Sposób przygotowania:
Bekon usmażyć, pokroić na drobne kawałki. Brukselkę, pokrojone jabłko, ziarna granatu, bekon i posiekane orzechy pekan wsypać do miski. Sos vinaigrette klonowy: ocet jabłkowy wymieszać z syropem klonowym, musztardą , oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Sałatkę skropić przygotowanym sosem i wymieszać.