Sałatka z grillowanego łososia z falafelem i truskawkami
przepis

Sałatka z grillowanego łososia z falafelem i truskawkami

  • role:
  • Wyjątkowe okazje
SKŁADNIKI (4 porcje, 15 min):
FALAFEL Z CIECIORKI I KUKURYDZY 24 szt.
Filet z łososia 150 g 4 szt.
Serek kremowy z ziołami 300 g
Truskawka 20 połówek
Borówka amerykańska 100 g
Mikro zioła do dekoracji
Oliwa z oliwek 4 łyżki
Papryka chili do dekoracji
Sposób przygotowania:

Falafele z cieciorki i kukurydzy przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Łososia upiec na grillu.


Sposób podania:

Cząstki łososia, falafele, połówki truskawek i borówki ułożyć na talerzu. Dekorować serkiem kremowym, mikro ziołami i pokruszoną papryką. Polać oliwą z oliwek.