Sałatka z kurczakiem BBQ i kukurydzą

Składniki

Cieciorka pakowana próżniowo

250 g

Czerwona fasola pakowana próżniowo

250 g

Kukurydza złocista

300 g

Sałata rzymska

2 szt.

Pomidorki koktajlowe

500 g

Awokado

2 szt.

Oliwa z oliwek

150 ml

Musztarda francuska

30 g

Ocet balsamiczny

20 ml

Woda

2 łyżeczki

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Polędwiczki z kurczaka

1000 g

Sos BBQ

100 ml

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Cieciorka pakowana próżniowo

250 g

Czerwona fasola pakowana próżniowo

250 g

Kukurydza złocista

300 g

Sałata rzymska

2 szt.

Pomidorki koktajlowe

500 g

Awokado

2 szt.

Oliwa z oliwek

150 ml

Musztarda francuska

30 g

Ocet balsamiczny

20 ml

Woda

2 łyżeczki

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Polędwiczki z kurczaka

1000 g

Sos BBQ

100 ml

Sposób przygotowania:

Pokroić pomidory, porwać sałatę, dodać cieciorkę, fasolę i kukurydzę oraz pokrojone w plastry awokado. Przygotować sos. Polędwiczki usmażyć, dodać sos BBQ i dusić przez 5 min pod przykryciem. Kurczaka ostudzić, dodać do sałatki i polać sosem.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Cieciorka pakowana próżniowo

Czerwona fasola pakowana próżniowo

Kukurydza złocista pakowana próżniowo

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację