Sałatka z owocami morza, karczochami i mango
przepis

Sałatka z owocami morza, karczochami i mango

  • role:
  • Wyjątkowe okazje
  • Kulinarna podróż
SKŁADNIKI (10 porcji):
Karczochy Krojone MINUTE® 1000 g
Małże bez muszli 250 g
Krewetki bez pancerza 500 g
Mango 1 szt.
Świeża mięta
Kolendra
Czerwona cebula 100 g
Oliwa z oliwek
Sok z limonki
Sok z klementynki
Tabasco
Sól, biały pieprz
Sposób przygotowania:

Karczochy krojone podsmażyć na oliwie z oliwek. Obrać i pokroić mango. Cebulę pokroić w plastry. Wymieszać składniki na sos, oliwę i przyprawy. Dodać karczochy, mango, czerwoną cebulę, małże i krewetki. Wszystko wymieszać i zostawić na 1 godzinę w lodówce do zamarynowania. Przed podaniem dodać posiekane zioła.