Sałatka z pepitek z olejem porowym i tofu
przepis

Sałatka z pepitek z olejem porowym i tofu

  • role:
  • Składnik dania
  • Smak i zdrowie
SKŁADNIKI (4 porcje, 20 min):
Pepitki z cieciorki & kukurydzy 120 g
Olej porowy Manufaktura Łagowski 50 ml
Ogórek 2 sztuki
Rzodkiewka 2 sztuki
Groszek cukrowy 60 g
Pomidorki Cherry 10 sztuk
Sałata 120 g
Tofu 100 g
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Pepitki ugotuj w osolonej wodzie w proporcji 5/1 przez 8 minut, na koniec przelej zimną wodą, odstaw.

Pokrój warzywa, rozgrzej olej porowy.

Usmaż tofu. Całość dopraw solą i pieprzem.

SPOSÓB PODANIA:

Przełóż sałatki na talerz, polej olejem porowym.

VIDEO: