Sałatka z Pepitkami i grillowaną papryką

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

20 minut

Sposób przygotowania:

Pepitki gotować w osolonej wodzie w proporcji 5/1 przez 8 minut. Przelać zimną wodą. Odstawić.

Paprykę rozmrozić. Ser pleśniowy pokroić w kostki, figi w ćwiartki.

Sposób podania:

Buraki rozłożyć na talerzu. Paprykę podsmażoną, rukolę i Pepitki połączyć i ułożyć na burakach. Posypać serem fetą i malinami. Udekorować figami oraz majonezem.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację