Sałatka z Pepitkami i podsmażaną papryką
przepis

Sałatka z Pepitkami i podsmażaną papryką

  • role:
  • Składnik dania
  • Przekąska
  • Kulinarna podróż
SKŁADNIKI (1 porcja, 20 min):
Pepitki z grochu łuskanego & cukinii 30 g
Buraczki Czerwone w plastrach 60 g
PAPRYKA W PASKACH PODSMAŻANA 30 g
Rukola 40 g
Ser pleśniowy 40 g
Maliny 20 g
Figa 10 g
Majonez 5 g
Sposób przygotowania:

Pepitki gotować w osolonej wodzie w proporcji 5/1 przez 8 minut. Przelać zimną wodą. Odstawić.

Paprykę rozmrozić. Ser pleśniowy pokroić w kostki, figi w ćwiartki.

Sposób podania:

Buraki rozłożyć na talerzu. Paprykę podsmażoną, rukolę i Pepitki połączyć i ułożyć na burakach. Posypać serem fetą i malinami. Udekorować figami oraz majonezem.