Sałatka z soczewicą, groszkiem i krewetkami
przepis

Sałatka z soczewicą, groszkiem i krewetkami

  • role:
  • Smak i zdrowie
SKŁADNIKI (10 porcji):
Groszek Zielony MINUTE® 0,5 kg
Soczewica Sous Vide 0,5 kg
Krewetki 0,55 kg
Szczypiorek
Sos:
Musztarda l'ancienne 0,1 kg
Ocet balsamiczny biały 0,08 l
Oliwa orzechowa 0,2 l
Sól, pieprz
Olej rzepakowy 0,1 l
Sposób przygotowania:

Przygotować sos mieszając dokładnie wszystkie składniki i odstawić w chłodne miejsce.

Soczewicę odcedzić i połączyć z zamrożonym groszkiem. Warzywa wymieszać z posiekanym szczypiorkiem.

Do szklaneczki wlać warstwę sosu, następnie ułożyć warstwę warzyw i na wierzchu ułożyć krewetki.

Podawać z tostem z bagietki.