Sałatka z soczewicy, z wędzonym łososiem i sosem musztardowym

Składniki

Soczewica pakowana próżniowo

1000 g

Groszek zielony Minute®

1000 g

Łosoś wędzony

400 g

Jajko w koszulce

10 szt.

Rukola

wedle uznania

Musztarda dijon

80 g

Ocet balsamiczny biały

40 g

Oliwa

250 ml

Woda

100 ml

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

15 minut

Składniki

Soczewica pakowana próżniowo

1000 g

Groszek zielony Minute®

1000 g

Łosoś wędzony

400 g

Jajko w koszulce

10 szt.

Rukola

wedle uznania

Musztarda dijon

80 g

Ocet balsamiczny biały

40 g

Oliwa

250 ml

Woda

100 ml

Sposób przygotowania:

Soczewicę wymieszać z nierozmrożonym groszkiem. Przygotować sos musztardowy. Na dno miseczki przelać trochę sosu, ułożyć soczewicę wymieszaną z groszkiem, kilka liści rukoli, wędzonego łososia i jajko w koszulce.

Sposób podania:

Posypać świeżo mielonym pieprzem.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Soczewica pakowana próżniowo

Groszek zielony Minute®

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację