Sałatka z soczewicy, z wędzonym łososiem i sosem musztardowym
przepis

Sałatka z soczewicy, z wędzonym łososiem i sosem musztardowym

  • role:
  • Smak i zdrowie
SKŁADNIKI (10 porcji):
Soczewica PAKOWANA PRÓŻNIOWO 1000 g
Groszek Zielony MINUTE®
Łosoś wędzony 400 g
Jajko w koszulce 10 szt.
Rukola
SOS MUSZTARDOWY
Musztarda dijon 80 g
Ocet biały balsamiczny 40 g
Oliwa 250 ml
Woda 100 ml
Sposób przygotowania:

Soczewicę wymieszać z nierozmrożonym groszkiem. Przygotować sos musztardowy. Na dno miseczki przelać trochę sosu, ułożyć soczewicę wymieszaną z groszkiem, kilka liści rukoli, wędzonego łososia i jajko w koszulce. Posypać świeżo mielonym pieprzem.