Sałatka z zielonej fasolki
przepis

Sałatka z zielonej fasolki

SKŁADNIKI (4 porcje, 40 min):
Fasolka Szparagowa Zielona Cała XXL 700 g
Chrzan krojony 60 g
Boczek 180 g
Musztarda 10 g
Majonez 3 łyżki
Jogurt naturalny 100 ml
Cebula czerwona 60 g
Ocet balsamiczny do smaku
Natka pietruszki do dekoracji
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Fasolkę ugotować w osolonym wrzątku przez 7 minut. Schłodzić. Cebulę pokroić w bardzo cienkie talarki. Boczek pokroić w paseczki i usmażyć, a następnie osuszyć z nadmiaru tłuszczu. Z jogurtu, majonezu, musztardy, octu balsamicznego i drobno pokrojonej natki pietruszki przygotować dressing. Połączyć fasolę z chrzanem i wysmażonym boczkiem, wlać przygotowany dressing, doprawić do smaku. Delikatnie wymieszać.