Sałatka z ziemniakami, tuńczykiem jarmużem i pomidorami
przepis

Sałatka z ziemniakami, tuńczykiem jarmużem i pomidorami

  • role:
  • Wyjątkowe okazje
  • Perfekcyjne wykończenie
SKŁADNIKI (4 porcje):
Ziemniaki 500 g
Jarmuż Tysiąc Liści 200 g
Tuńczyk 200 g
Pomidory koktajlowe 150 g
Czosnek
Bazylia
Oregano
Tymianek
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:

Ugotować ziemniaki i zostawić do ostygnięcia. Pokroić w plastry. Doprawić oliwą z oliwek, solą i oregano. Jarmuż rozmrozić, podgrzewać przez 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu. Zgrillować tuńczyka na oliwie z oliwek z tymiankiem i jarmużem. Pomidory przekroić na pół i zostawić 2 godziny w marynacie przygotowanej z oliwy z oliwek, czosnku i bazylii. Tuńczyka podawać z jarmużem, ziemniakami i pomidorami.