SALMOREJIO DE CALABAZA

Składniki

Puree z dyni 100% warzyw

400 g

Puree z marchewki 100% warzyw

400 g

Pomidory krojone

800 g

Czarny czosnek

3 łyżeczki

Świeżo wyciśnięty czosnek

3 łyżeczki

Oliwa z oliwek

200 ml

Panko

50 g

Winegret Xeres

10 łyżek

Szalotka świeżo posiekana

20 g

Cukier

1 łyżka

Mikro zioła

wg uznania

Sól, pieprz

wg uznania

Chlebek bruschetty

10 kromek

Mikro zioła (buraczki)

do dekoracji

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Puree z dyni 100% warzyw

400 g

Puree z marchewki 100% warzyw

400 g

Pomidory krojone

800 g

Czarny czosnek

3 łyżeczki

Świeżo wyciśnięty czosnek

3 łyżeczki

Oliwa z oliwek

200 ml

Panko

50 g

Winegret Xeres

10 łyżek

Szalotka świeżo posiekana

20 g

Cukier

1 łyżka

Mikro zioła

wg uznania

Sól, pieprz

wg uznania

Chlebek bruschetty

10 kromek

Mikro zioła (buraczki)

do dekoracji

Sposób przygotowania:

Puree rozmrozić wcześniej (24 h w temp. +3°C). Przepuścić puree przez piec w temp. 120°C z 10% pary przez 2 minuty do osiągnięcia temp. 70°C wewnątrz produktu

Chlebek pokroić wzdłuż i zgrillować z dwóch stron.

Puree, pomidory, czosnek, oliwę z oliwek, panko, winegret, cebulkę i cukier zmiksować blenderem. Przyprawić solą i pieprzem wg uznania. Miksować całość w celu uzyskania gładkiej mieszanki i pozostawić w chłodnym miejscu.

Mikro zioła delikatnie posiekać i wymieszać.

Sposób podania:

Zupę serwować na zimno w miseczce z grzanką udekorowaną mieszanką mikro ziół. Zupę również udekorować listkami mikro ziół buraczka.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Puree z dyni 100% warzyw

Puree z marchewki 100% warzyw

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację