Sataj mix: bataty, pietruszka, marchew, brukselka, duet cukinii
przepis

Sataj mix: bataty, pietruszka, marchew, brukselka, duet cukinii

  • role:
  • Idealne połączenie
  • Składnik dania
SKŁADNIKI (4 porcje, 25 min):
MIESZANKA BATATÓW I PIETRUSZKI 100 g
MARCHEWKA ŻÓŁTA, KORZEŃ PIETRUSZKI I POŁÓWKI BRUKSELKI 100 g
DUET CUKINII W ĆWIARTKACH 100 g
Marynata:
Olej z wędzonych warzyw 30 g
Świeży tymianek 5 g
Świeży rozmaryn 5 g
Czosnek 3 ząbki
Pikantny sos chilli 50 g
Sól do smaku
Sposób przygotowania:

Warzywa pozostawić do rozmrożenia.

Olej, tymianek, rozmaryn, czosnek, sól i połowę sosu chili zmiksować na gładką masę.

Zamarynować warzywa i nadziać na ozdobne patyczki bambusowe. Piec ok 12-15 minut w temp. 190⁰C na rozłożonym na blaszce pergaminie.

Sposób podania:

Sataye podawać na ciepło na półmisku z resztą sosu chili. Udekorować kolendrą.